Thursday, July 26, 2012

Salam Ramadhan

This is the second year celebrate Ramadhan as a wife. Alhamdullilah. Semoga Allah merahmati hubugan kami. Salam Ramadhan utk suma umat Islam, sahabat & famili...


I had captured pengumuman puasa tahun ni di Dubai... tak sempat captured dari awal coz tak tau pun mula2 dis is the announcement...dr pkul 7.30p.m until 9.00pm dok search channel yg buat pengumuman... dah la tak paham bahasa Arab...until we came across a channel & nasib baik tak terlepas caption kat bawah yg bagitau, sok nye puasa ( 20 July 2012) sbb actually dok bajet sama mcm kat Malaysia yg dah umum awal on 21st July...ehehehe...

Alhamdullilah, hari pertama buat open house iftar dgn kwn2 abg...thanks for coming & celebrating first iftar with us...buat rasa rindu nak berbuka dgn famili..terubat jgk... :)
(huhu..i had a vid only...but then...p mute plak dah. i'll ask from friend if she did captured..)

2nd day, berbuka bersama Sultan Kelantan yg singah kejap ke Tanah Arab ni...first time tgk dia...btul mcm org ckp & bc dr internet...a very humble prince... :) Alhamdulliah..Malaysia masih ada Sultan yg mencontohi kepimpinan sahabat Rasullulah s.a.w. InsyaAllah, dia membawa perubahan di bumi Malaysia nanti..



p/s : Semoga di terima amalan sebulan berpuasa ni.... Amin..

Ramadan Kareem,
Sarah @ Jumeirah

3 comments:

  1. hehehehehehhe......
    nanti kite g berbuke kat makanan arab plak. :p

    ReplyDelete