Thursday, May 17, 2012

Karipap Arab

Hehehe...gempak aje nama tuh... sbenar nye karipap bt kat sni ja.. Tp of coz la resipi 'org kita'.. (Thanks Man utk nama karipap nih) Lately byk masak...so byk pulak la post pasai masakan.ehehe..ingt kan susah...rupa nya tak la susah sgt... guna bahan yg dah ada je nak bt karipap ni. Tp teknik yg btul nak bt tu...mmg kena mintak tunjuk ajar dr master jgk...doh yg aku bt ni..bila goreng dia cam kmbg...t kena bt kaji selidik pasai apa  gtu.
However, husband ckp sedap..pasni dia request try karipap pusing... Baru aje Zue(membe billik masa kat U) dok chat & ckp pasal resipi tu.. interesting jgk. InsyaAllah, ada masa & kelapangan.

Bahan2 nak buat kulit karipap:
2 cwn tepung gandum + 2 sudu besar mentega (or ganti dgn minyak) gaul sebati then tambah
1/2 cwn air+garam (secubit dua)

 :) ini rupa karipap yg dah goreng:

kembang ckit kelim dia dah..

ni yg before goreng:

utk inti...kesukaan sendiri..nak letak kentang ke, ayam or daging.. for me..yg ekspress je..sardin+serunding ikan.


p/s: kl nak frozen...jgn tindan2...bila unfrost...t dia melekat..

Ok la...t nak mencari petua nak improve karipap nih..

Yang Menulis :
 ساره سهيني رحمة

5 comments:

  1. makin rajin memasak..untunglah zul sekarang ni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe...:) ade org nak makan...sonok la nak msak..ehehe.. tp sokmo pun pakai try je pas bc resipi kat majalah & tenet. tak mnjadi sgt...tp Alhamdullilah, ada la rsa & rupa

      Delete
  2. mmg untung....hehehehehehe.
    xnk buat utk berbuke ke???

    ReplyDelete
  3. lame dh x buat nie.....

    ReplyDelete
  4. aik...ape la pulak tak bt..1bln skali tau...hahaha

    ReplyDelete