Saturday, February 15, 2014

Juicing

Sesampai je ke Qatar in end January dis year, en.suami terus tanya nak beli blender tak. Ehehe macam tau je wife dia ni mmg mmerlukan blender kl nak memasak. Hahaha...tak cukup rasa masakan la kl tak blending. :) Tp kali ni bkn cerita pasal masakan.
So masa g menengok blender...we came across multi blender yg boleh buat juice skali. Kind of interesting & we decide to buy one..

The next day & till now, masih lg dok google pasal juicing ni.. Ada yg cakap bagus utk kesihatan, and others said nope. Besides that, juicing pun ada rules do's & dont's jgk. Salah satu don't yg most vlogger gtau, spinach/bayam juice tak ley consume hari2.

For anyone yang mencari resipi juicing, dis is from Joe Frost.He has gone through juicing diet to loose weight and stay healthy for straight 60 days. Seriously, tak mampu ler nak buat camtu..

And for me & husband yang start juicing..kami start dgn buah2an yang macam boley request kat kedai2 tu.. hehe..



p.s: selamat juicing & thanks abg for the blender+juicer...healthy drink ahead :)

5 comments:

  1. kena buat hari2 la kalau macam nie. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi....hari2 pun tak elok...sbb dia extract gula... :)

      Delete
    2. 2/3 hari skali la klu mcm tu.

      Delete
  2. wah bestnya..lepas ni kurus la kak nini macam model..hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak model mana nye yani... :P mkn nasik sepinggan penh jgk...hihihi

      Delete