Wednesday, May 15, 2013

Mak Cik Join Kelas Pastry!!

Ini Chef Ganesan. Dia keje kat Noosa Bakery (formerly known as EDEN Bakery). Dia tak lokek ilmu...tanya la suma..mana leh jwb dia jwb.

Ini yg blajar masa day 1. Buat sweet bun. Filling ada dlm 5 jenis



Ni sikit sedutan yg chef ajar...



Ok next day, da laju sikit. Blajar wat piza.
seriously crispy bt still lembut.





Sementara tungu2 doh rest, sempat chef kasik 2 lg resipi n demo kan kat kitaorg. Belajar wat kek butter (lembut mcm kek span...huhuhuhu) pastu roti sandwich (ala2 gadenia or hi5). Mmg kagum la sbb slalu nye...buat jgk....tp bt kat kedai.hikhikhik



Alhamdulillah 2 hari krusus ni, byk tips & cara msak pastry dgn betoi. Before ilmu ni lenyap....insyaAllah hajat nye nak cuba spaya tak la pupus dr ingtan.

Ok la dah letih mokcik ni....Setakat ni je dulu

P.S : Sesapa nak blajar masak & jahit esp asas...boleh lah col kat kolej komuniti ni dan tanya krusus2 yg di tawar kan. Best best sgt sgt :) ...sy dpt sijil..ehehe..


1 comment: